За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28% більше, ніж було в 2019-му. Всього за 9 місяців 2020 року в foodtech-секторі було укладено 485 угод на $ 10,24 млрд. Цей показник витікає зі звітів AGFunder, DealRoom, PitchBook та інших джерел. Враховуються ангельські інвестиції, посівні раунди, інвестиції, видані в акселераторах і інкубаторах, а також вкладення від фондів на ранніх і пізніх стадіях.

Кількість інвестицій у foodtech у 2019 році

Під терміном foodtech — треба розуміти виробництво, приготування та доставка їжі з використанням IT-рішень, наприклад мобільних додатків.  У порівнянні з третім кварталом 2019 року в 2020-сума інвестицій збільшилася з $2,49 млрд до $3,19 млрд, і це при скороченні кількості угод на 8%.

Кількість інвестицій у foodtech у 2020 році

У лідерах США і маркетплейси

За даними фонду F4G, практично половина угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 року припадає на США (47%). У Європі та Азії відбувається значно менше угод (близько 20% в кожному з регіонів). Близько 5% угод були укладені на Близькому Сході і лише невелика кількість — в Південній Америці та Африці (близько 3% і 2% відповідно).

Що стосується спеціалізації угод, то найбільш популярними у інвесторів за липень, серпень і вересень 2020 року були вкладення в сервіси для доставки їжі і маркетплейси (32%), а також у виробників корисних продуктів харчування (25%).

Виробники альтернативного м’яса, молока і морепродуктів залучили інвестиції в 18% випадків.

На стартапи в сегменті HoReCa (для ресторанів і бізнесу, куди входять додатки для бронювання столиків, CRM-системи, програми лояльності та 3D-технології для ресторанів), припадає 15% угод. Сервіси по персоналізованому харчування викликають інтерес у 5% інвесторів, рішення для сільського господарства та переробки сміття — 2%.

Велика риба

Найбільшою інвестицією 3-го кварталу 2020 року року стало вкладення в онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР. Сума угоди — $ 495 млн. У трійку лідерів за сумою інвестицій також потрапили індійська онлайн-платформа для доставки їжі з ресторанів Zomato (сума угоди – $415 млн) і американська онлайн-платформа для доставки продуктів харчування Instacart (сума угоди – $325 млн).

Найбільшу інвестицію отримала онлайн-платформу доставки продуктів харчування Miss Fresh з КНР

У фокусі – високі технології

Незважаючи на те, що найбільші інвестиції зараз отримують великі онлайн-платформи по доставці їжі і продуктів, інвестиційну привабливість мають також високотехнологічні компанії з істотним потенціалом зростання.

Так, американська компанія Perfect Day привернула черговий раунд фінансування в розмірі $ 300 млн для того, щоб за допомогою біотехнологічного процесу виробляти молочні білки, молекулярно ідентичні тим білків, які виробляються коровами. Таким чином, компанія зможе використовувати ці білки в молочних продуктах без участі тварин, не впливаючи на навколишнє середовище.

Інший приклад — чилійська компанія NotCo залучила $ 85 млн для виведення на американський ринок своїх продуктів: молока, морозива, майонезу і м’яса на основі рослинних інгредієнтів. Примітно, що у фінансуванні компанії взяв участь Джефф Безос, засновник компанії Amazon.

Десять найбільших угод в foodtech-секторі за 3-й квартал 2020 р

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на рослинну дієту.  Світовий ринок рослинного м’яса зростатиме більш ніж на 20%...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати...

Виробники альтернативних морепродуктів за півроку отримали рекордні $116 млн — на ринку стає гаряче

Як свідчать дані нового звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI), у 2020 р. продажі альтернативних морепродуктів, отриманих...

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато. Очікується, що новий завод, котрий повністю запрацює до середини 2023...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Ізраїльський виробник рослинної 3d-вирізки зібрав рекордне фінансування

Таким чином, загальне фінансування Redefine Meat тепер становить $180...

Вибір редактора
В продовження теми