Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.

На відміну від інших альтернатив сиру, Grounded Foods використовує саме недосконалу капусту, яку вважають недостойною магазинних полиць. Окрім того, продукт нарешті дійсно смачний. Він абсолютно не містить горіхів, сої, глютену та ГМО, що є рідкістю у світі веганського сиру.

Grounded Foods має офіс у Лос-Анджелесі, очолюваний засновником і генеральним директором Веронікою Філ, та виробничий завод за годину їзди від міста.

Наскільки це можливо, бренд використовує місцеві інгредієнти. Наприклад, це стосується цвітної капусти. Каліфорнія дає 90% врожаю цієї культури в США. Саме тому Філ вирішила заснувати Grounded Foods у Лос-Анджелесі.

Філ взяла за мету співпрацювати з місцевими постачальниками та фермерами. Вони відбирають для неї зовні недосконалу капусту, яку в іншому випадку відправили б на звалище.

Іншим необхідним інгредієнтом продукту, незважаючи на регулятивні проблеми, стали коноплі. Без них сир виявилися б «недостатньо хорошими» для завоювання ринку.

«Ми намагалися зробити продукт без конопель, щоб вийти на ринки, де це не законно. Наприклад, в Сінгапур або Малайзію. Але насіння конопель — той інгредієнт, що надає текстуру та відчуття смаку», — говорить засновниця. При цьому коноплі позбавляють необхідності використовувати кокосову олію, яку зазвичай додають для поживності.

Нова лінійка сирів Grounded Foods чекає на запуск в кінці січня — на початку лютого цього року. Компанія розпочне з трьох позицій: маринований козячий сир з конопляного насіння з часником, лимоном і чебрецем, конопельний вершковий сир з цибулею та сирний соус без сиру.

Рослинні альернативи будуть доступні для купівлі онлайн по всій території США. Наступним кроком стане вихід у роздрібні мережі.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових наук і технологій Національного університету Сінгапуру, у співпраці з Nestlé...

Фіни нагодують місію на Марс їжею, створеною з повітря

Solar Foods виробляє мікробний білок, використовуючи лише водень, СО2 та електроенергію Просто надати астронавтам харчування, яке збереже їх живими, –...

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде запущена спільно з компанією Flytrex, дрони якої вже успішно використовуються...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру. EFISHient успішно розробила клітинну...

Може вас зацікавити

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Вибір редактора
В продовження теми