Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Гібридні продукти можуть дати ривок розвитку ринку альтернативного м’яса – як його рослинних аналогів, так і лабораторного вирощеного.

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують вдосконалення.

«Рослинні альтернативи мають ряд проблем, як то температура смаження або інші, які ми можемо вирішити, використовуючи культивований матеріал», — сказав він.

Щоб надати рослинним бургерам такої ж соковитості, яку б забезпечили тваринні котлети, Impossible Foods використовує соєвий легемоглобін — рослинний білок, який несе залізовмісний молекулярний гем.

Один із потенційних варіантів гібридних продуктів — заміна рослинного жиру жиром тваринного походження.

«Це дозволить монетизувати культивоване м’ясо на ранніх термінах, використовуючи існуючі виробничі лінії», — говорить Савір.

Ще одним напрямком створення гібридного м’яса є поєднання рослинних матеріалів та клітин, вирощених у лабораторії. Це уже робить компанія Eat Just, яка у грудні отримала дозвіл на продаж курятини в Сінгапурі.

Культивований продукт став першим у світі, який отримав отримав законодавче схвалення. Насправді він  містить 70% культивованої курки та 30% рослинної сировини.

«Основою є м’ясо, а рослинне доповнення вдосконалює структуру», — сказав Джош Тетрік, засновник та генеральний директор Eat Just.

Загалом гібридне м’ясо може стати довгостроковою стратегією, або сходинкою на шляху до вдосконалення функціональних можливостей та вартості культивованого м’яса. Також очікується, що знизити вартість допоможе також масштабування технології.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний дефіцит виробничих потужностей, де стартапи продовжували б розробку нових стійких...

Безалкогольні винні концентрати – британці хочуть перевинайти Каберне Совіньйон

Заснована винним критиком та письменником Метью Джуксом, компанія прагне розкрити у своїх напоях ту ж багатогранність, що і пляшка...

Український бренд РябChick (Chick&Go) став переможцем престижної премії World Food Innovation Awards у Лондоні

25 березня у Лондоні на виставці The International Food & Drink Event (IFE) відбулось оголошення переможців однієї з найпрестижніших...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Може вас зацікавити

Шоколад та кава з молекул — каліфорнійці створили інноваційні продукти

Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі»,...

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур,...

Вибір редактора
В продовження теми