50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

54% споживачів готові платити більше за корисні для здоров’я харчові продукти. 50% згодні доплачувати за місцеву їжу, 46% – за екологічно чисту.

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC. У березні цього року аналітики опитали понад 7 тис. респондентів задля того, щоб визначити фактори, які найближчим часом формуватимуть тренди на ринку їжі та напоїв.

18% споживачів не готові доплачувати за будь-які додаткові характеристики товару

Загалом же у PwC зазначають, що споживчий попит на корисні для здоров’я продукти та очікування більшої прозорості та екологічності на всіх етапах виробництва та збуту продуктів харчування будуть зростати.

Навіть до пандемії серед споживачів спостерігалася тенденція до попиту на корисну та екологічну їжу, а також до обмеження споживання певних груп харчів.

Дослідження також показало, що половина респондентів у світі включає до свого раціону більше рослинних продуктів із метою сприятливішого для довкілля харчування. Ця тенденція посилиться, і набиратиме обертів.

Окрім того, споживачі вимагають підзвітності та прозорості з низки соціально-екологічних питань у харчовій промисловості, включаючи скорочення відходів упаковки, прозорість ланцюгу постачань та справедливість у трудових відносинах.

«Відповідати цим очікуванням доведеться усім учасники виробничо-збутового ланцюгу харчової промисловості, включаючи агробізнес, виробників товарів широкого вжитку та компанії роздрібної торгівлі, якщо вони хочуть залишитися на ринку», – вважають у PwC.

Багато споживачів будуть віддавати перевагу продуктам, виробленим із місцевих інгредієнтів. Однак харчові продукти масового виробництва також залишаться на ринку, адже деякі споживачі передусім орієнтуються на ціну, якість і доступність.

Майбутнє продовольчого ринку буде характеризувати дедалі більша персоналізація, навіть надмірна

Хоча ставлення споживачів до цього – неоднозначне. Такий ступінь персоналізації досягається завдяки тотальному збору даних. Приміром, компанії з доставки їжі та деякі продуктові магазини пропонують індивідуальні покупки, для чого просять відповісти на низку запитань про стан здоров’я та раціон харчування своїх клієнтів.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і Impossible Foods, які розробляють рослинні аналоги м'ясних продуктів, намагаючись досягти...

Український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців

У 2022 році, попри війну, продажі компанії зросли майже на 35% Річний витог компанії склав 23 млн грн.  Окрім того,...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів у часи коронакризи, мовляв, менше хворіють ті люди, у яких...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до екологічності та здорового способу життя. Використання органічних продуктів не лише...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений...

Може вас зацікавити

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія,...

Вибір редактора
В продовження теми