SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців.

Цьогоріч говорили про бізнес без кордонів

Цьогоріч говорили про бізнес без кордонів, адже навіть у період, коли весь світ живе в умовах обмежень і криз, завжди є ті, хто перетворює виклики на можливості та впроваджує нові технологічні рішення. У тему форуму ми заклали одразу кілька сенсів – це і про світові кордони, зміну реальності у постковідному світі, і про ментальні кордони, ідеї без обмежень.

«Це не звичайна конференція. Цей форум особливий, адже він народився в бізнес-середовищі, на запит підприємців. За ці п’ять років ми об’єднали понад 800 компаній з різних куточків України – частина з них сьогодні присутня у залі і виступить на цій сцені.

Для кількох спікерів сьогодні буде дебют. І я щаслива, що він відбудеться саме на SUP DAY FORUM – унікальній події, аудиторія якої цінує сенси більше за форму», – під час вітального слова розповіла виконавча директорка СУП.

Першовідкривачами форуму 2021 стали засновник та СЕО COLLAR Company Юрій Синиця разом зі своїм тренованим песиком породи кане-корсо Лілу, яка стала secret speaker заходу. 

Компанія Юрія виготовляє дизайнерську амуніцію для домашніх улюбленців. COLLAR Company створила продукт, якого досі не існувало на ринку – тепер уже всесвітньо відомі кільця для дресирування собак «пуллери». Патент на цей виріб компанія Юрія має у 20 країнах світу. 

Історія підприємства розпочалася з орендованої квартири, де Юрій почав виробництво нашийників для тварин. А сьогодні їх товари продаються у понад 60 країнах та навіть на офіційному сайті товарів з айдентикою NASA.

Далі на сцені форум виступив співзасновник компанії Drone.ua Валерій Яковенко.

«Важко уявити собі щось більш віддалене від України, ніж Антарктида, але не для нас», – з цього почав свій виступ підприємець.

Компанія Валерія займається не просто продажом робототехніки, але реалізує різноманітні програми з безпілотниками у агро, енергетиці та інших сферах. І вже 4 роки Drone.ua співпрацює зі спеціалістами станції Вернадського.

А в цьому році компанія стала офіційно частиною експедиції в Антарктиду, де з допомогою робототехніки досліджує зміни клімату на планеті.

Під час заходу учасники також почули виступ СЕО та співзасновника компанії Jooble Романа Прокоф’єва, послугами котрої скористалися хоча б раз 7% населення планети. 

Сьогодні Jooble є другим у світі за популярністю сайтом з пошуку роботи, штаб-квартира якої знаходиться в Україні.

«У 2016 я зробив вправу, дозволивши команді поставити СЕО будь-яке запитання. Я витратив на ці запитання усі вихідні та зрозумів, що мені не подобається працювати в цій компанії», – розповів спікер. Відтоді у команду компанії шукають тільки тих «людей, які переконані, що вони – причина того, що відбувається з ними, а не навпаки». 

За словами спікера, на моменті найму людини критично важливо зрозуміти, чи зможе вона сприяти досягненню цілей компанії.

Також на SUP DAY FORUM 2021 відбулося одразу декілька Public Talks – одна з них за участю співзасновника «Нова пошта», президента СУП Вячеслава Климова та співзасновника, керуючого партнера Baker Tilly Ukraine Олександра Почкуна.

Підприємці обговорили, на чий досвід зазвичай спираються підприємці, приймаючи бізнесові рішення, як вчитися на чужих помилках, а не власних, та чи важко змінюватися через чужий досвід під модераторством Result-Innovator, авторки когнітивної технології EQ-BOOST Валерії Козлової.

Крім того, відбулася публічна дискусія про правильні стратегії і тактики завоювання світу разом з президентом Biopharma Костянтином Єфименком та засновником і генеральним директором «Спецтехоснастка» Володимиром Лемпертом.

Спікери ділилися досвідом, як шукати міжнародних партнерів та як зробити так, щоб українському продукту довіряли – від України до Південної Америки.

Також учасники заходу почули кейси від співвласника HD-group і GFS group, члена Ради директорів СУП Бориса Шестопалова, який розповів про досвід впровадження інновацій у агропродовольчій індустрії.

«Для нас перехід до інноваційних моделей – це не перехід, викликаний модою, це єдиний спосіб виживання. Нові продукти – це не нова упаковка, а новий склад, нові властивості продуктів, нова технологія, мінімізація витрати енергії і т.д», – каже підприємець.

А від співзасновника SoftServe, члена Ради директорів СУП Тараса Вервеги ми почули, що у пошуках шляхів виходу на інші ринки найкраще допомагає іноземний досвід та експертиза, спілкування з бізнесменами, консультантами. Ефективність підходу підтверджує успіх компанії, яка наразі має 20 офісів у різних куточках світу. Тарас Вервега обов’язково радить відвідати країну, де заплановане відкриття офісу, аби поспілкуватися з потенційними клієнтами, державними інституціями та бізнес-асоціаціями.

За участі засновника UKRAVIT Віталія Ільченка, співвласниці та СЕО Stekloplast, віце-президента СУП Наталії Єремєєвої, співзасновника та СЕО «Київгума» Андрія Острогруда, засновника «Міністерства дверей» Сергія Панченка та співзасновника AeroStar Антона Юрковського дізнавалися також, де шукати інструменти для проривних рішень у виробництві. Під час дискусії поговорили про вертикальні підземні ферми в Україні, впровадження сучасних систем керування вентиляцією з допомогою смартфона та які інновації допомагають розвивати компанію, якщо вона має майже сторічну історію.

Засновник та президент компанії «Три ведмеді» Дмитро Ушмаєв під час SUP DAY FORUM розповів про досвід масштабного ребрендингу компанії в кризу. Підприємець переконаний, що криза – не привід відкладати зміни. Більше того, це вдалий час, аби привернути увагу до бренду. Під час виступу спікера учасники також мали змогу продегустувати морозо компанії.

В рамках заходу також відбулася дискусія «Чому ми можемо навчитися у нової генерації підприємців» (учасники Рон Фрідман, співзасновник та CEO Mawi, Антон Ганопольський, CEO Preci, вчений Інституту Вайцмана (Ізраїль), Валентин Фречка, CEO та співзасновник RE-leaf PAPER). Ми почули кейси від засновників глобального постачальника стійких паперових виробів з опалого листя, біометричного стартапа, що має шанс прискорити виробництво ліків від раку, а також виробника браслета і годинника, що роблять кардіограму, одразу передаючи дані лікарю. Підсумки цієї розмови довели, що погляди і стратегії молодих підприємців є більш гнучкими, вони абсолютно не бояться ризикувати та завжди знаходяться у епіцентрі інновацій. Вони мають менше сумнівів у тому, що власний бізнес – це можливості, а не виклик.

Погляди і стратегії молодих підприємців є більш гнучкими, вони абсолютно не бояться ризикувати та завжди знаходяться у епіцентрі інновацій

А під час обговорення «Що читають лідери: розвиток soft skills» (учасники Валерій Пекар, президент «Євроіндекс», викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, Ольга Гуцал, власниця та генеральна директорка «Каміон Оіл», Тетяна Лукинюк, генеральна директорка Red Bull в Україні, Макс Лукомінський, автор книги «Наввипередки», консультант в сфері маркетингу та побудови бізнесу онлайн) дізналися, що майже всі учасники дискусії читають книги для розвитку soft skills та про лідерство. За словами Ольги Гуцал, коли постала мета передати свої знання іншим, інших варіантів, окрім як з допомогою книги, підприємиця навіть не розглядала. За найкращі запитання із залу гості заходу змогли отримати книги з автографами авторів.

Особливу вдячність хочемо висловити нашому стратегічному партнеру – групі компаній «Нова пошта», генеральному партнеру «Віннер Груп Україна» та фінансовому партнеру «Піреус Банк» за атмосферу та цікавий інтерактив для ще більш насиченого нетворкінгу наших учасників!

А також ми вдячні компаніям «Еконія», «Амеда», «Безпека-ЛТД», «Україна без сміття», Clean Stream, які потурбувалися, аби цей захід був безпечним, екологічним та комфортним для кожного учасника.

Дякуємо за підтримку заходу нашим інформаційним партнерам – «Інтерфакс-Україна», «Еспресо.ТВ», EVO.company, Netpeak, бізнес-спільноті Board, Newfood, Kniga.biz.ua, Visotsky Consulting Kyiv, KA Group, «Ліга:Закон».

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те, що ринок уже і без того переповнений подібними пропозиціями.Свій продукт...

Винахідник лабораторного м’яса спрогнозував, чи зникне традиційне тваринництво через 20 років

Скоріше, ці два напрямки існуватимуть поруч, вважає Дідьє Тубіа, засновник та генеральний директор Aleph Farms – піонера на ринку...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні» World Discovery, присвяченій науці та галактиці.Space 220 подаватиме меню, що...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до екологічності та здорового способу життя. Використання органічних продуктів не лише...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений...

Може вас зацікавити

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку...

Вибір редактора
В продовження теми