FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

FozzyGroup, до складу якої входять продуктові мережі «Сільпо», «Фора», Thrah! Траш!, LeSilpo та FozzyC&C, створює «магазин майбутнього» з використанням штучного інтелекту.

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками, прогнозує та коригує цінники, забезпечує самообслуговування на касах.

Для роботи FozzyGroup у травні 2021 р. відкрила R&D-центр штучного інтелекту та інновацій «Лабораторія Зі».

Ритейлеру зібрав команду з різноманітним досвідом: від кандидатів математичних наук до студентів перших курсів. Набір фахівців триває й досі, до кінця року FozzyGroup  розраховує вдвічі збільшити кількість спеціалістів з машинного навчання, дата-саєнтистів, Python-розробників, інженерів робототехніки й мехатроніки.

Як розповідають представники лабораторії інновацій Айк Мгерян та Микола Лавренюк, вони займаються розробкою Datascience алгоритмів, які керують процесами в магазинах, а також запускають пілотні проекти з робототехніки.

«Магазин майбутнього» органічно інтегруються у цифровий і фізичний виміри звичайного супермаркету

FozzyGroup першою в Україні впровадила ваги самообслуговування. Зараз туди вмонтувавши відеокамери для розпізнавання продуктів, які купує споживач.

Інше готове рішення — «розумна полиця», що вирішує проблему доступності продукції та скорочення відходів.

Технологія передбачає використання вмонтованих датчиків, які визначають наявність продукції, необхідність додати більше позицій, або провести розпродаж, якщо товару забагато.

Також компанія розробила й запатентувала рішення, яке дозволяє на вазі встановити датчики і дізнаватись місцезнаходження кожного товару.

Якщо до кінця дня у магазині не продали певну продукцію, на неї можна швидко змінити ціну. А також оперативно проаналізувати, які категорії товарів продаються краще чи гірше.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить Каміль Перрен, старший співробітник Європейської групи споживачів BEUC.Барвник переважно використовується...

Розробник веганського меду з квітковим пилком отримав $1 млн на просування

Vegan Un-Honey виготовлений з натуральних рослинних інгредієнтів та збагачений органічним квітковим пилком. Розробники називають його справжнім суперпродуктом.«Наша модель повністю...

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та смаженою цибулею, сир в копченій олії та джеми, які можна...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.Наразі більшість стартапів...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру. EFISHient успішно розробила клітинну...

Може вас зацікавити

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Вибір редактора
В продовження теми