Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Сегмент морозива на рослинній основі у Західній Європі за період з 2014 по 2018 рік виріс в чотири рази. В 2019 р. ця категорія забезпечила роздрібні продажі в регіоні у розмірі 135 млн євро, а до 2024 р. прогнозується ріст на рівні 12,6%.

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим не менш, наразі вона є осередком сплеску досі небачених пропозицій, як то новаторські низькокалорійні десерти з високим вмістом білка та на основі рослинних інгредієнтів.

Морозиво стає не просто ласощами, а продуктом з широкими функціональними властивостями

Посилаючись на опитування європейських споживачів, Ів Вантомме, стратегічний менеджер Glanbia Nutritionals, зауважив: «Після зростання на 12% у 2020 році рослинне молоко збільшує частку ринку. Кожен третій споживач у Великій Британії сприймає його як більш здорове».

З цього він робить висновок, що тенденція до вживання їжі на основі рослин, тих же йогуртів і морозива, збережеться у 2021-му та наступних роках.

Торбен Вілсгаард, менеджер Академії морозива в Tetra Pak, додає, що зростання споживання рослинного морозива підсилюється впливом пандемії COVID-19. 

«Пандемія заохочує споживачів шукати більш здорові харчі, оскільки вони встановлюють зв’язок між здоров’ям кишечника та поліпшенням імунітету», — пояснює він.

Щоб підсилити цю тенденцію, виробники намагаються покращити імідж морозива як здорового продукту, запускаючи все нові варіанти, у тому числі, морозиво з пробіотиками.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD.MEDIA повідомляв, що Kraft Heinz створив морозиво зі смаком макаронів та сиру, а стартап Brave Robot роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Компанія Обами розробила особливі газовані напої для підлітків

Новий продукт під назвою Plezi Fizz містить на 70% менше цукру, ніж у звичайних напоях, а також клітковину, калій...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Вибір редактора
В продовження теми