Шкіра з ананасів — нова сировина для Nike, H&M та Hugo Boss від найбільшого виробника фруктів

Dole — найбільший у світі філіппінський постачальник фруктів та овочів об’єднується з лондонським стартапом Ananas Anam для виготовлення стійкої веганської альтернативи шкірі з ананасу — Piñatex.

В рамках нового партнерства Dole збиратиме залишки листя рослин ананасу на своїх плантаціях та відправлятиме їх Ananas Anam.

З листя видобуватимуть волокно, висушуватимуть та оброблятимуть, перетворюючи його на неткану сітку, яка є основою пінатекс.

Piñatex — популярна веганська заміна шкіри, яка широко застосовується модними брендами для одягу та взуття, а також в оббивці автомобілів.

Наразі Piñatex використовують Nike, H&M, Paul Smith та Hugo Boss

За даними Ananas Anam, кожен квадратний метр Pinatex заощаджує 8 кг викидів вуглецю, порівняно з натуральною шкірою з тварин.

Як повідомляють Dole, окрім боротьби з харчовими відходами, така співпраця відкриє нові джерела доходу для фермерів ананасових угідь на Філіппінах.

Листя ананасу, які зазвичай пішли б у відходи, тепер можна монетизувати, допомагаючи дрібним виробникам у цьому регіоні.

Співпраця з постачальниками ананасів Dole, та особливо дрібними фермерами, буде частиною кампанії, зазначила Кармен Хіджоса, засновниця та головний креативний директор Ananas Anam.

Це не перша спроба перетворити частину рослин, що не йде на споживання, у текстильні вироби.

Нещодавно французи створили кросівки з відходів рослин, включаючи листя ананасу, котрі будуть доступні для продажу вже у вересні.

Джерело: Green Queen

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українських виробників навчать торгувати на Amazon та eBay

Навчання електронній комерції дозволить українським підприємцям налагодити зв’язки з ринками ЄС, зареєструватися та продавати свою продукцію на міжнародних торгових...

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так...

Норвежці роздадуть українському дрібному бізнесу по $5000 на перезапуск

Фінансування програми забезпечує Міністерство закордонних справ Норвегії (NMFA). Переможці конкурсу отримають до $5000 (приблизно 185 тис. грн) фінансування, залежно від...

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме на початку жовтня у McCormick Place.Свіжоприготована холоднозаварена кава Ronnoco з’явиться...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини,...

Вибір редактора
В продовження теми