Харчбук — американці запустили соцмережу для «харчових» особистостей, яких відбирає комп’ютер

Foodqu! Rk цього літа запустила платформу "Food Personal", яка допомагає визначити “харчову особистість” кожного окремого споживача.

Ідея створити платформу вийшла з того, що багато людей живуть з обмеженнями в харчуванні або мають певні харчові вподобання.  

Щоб з’ясувати свою “харчову особистіть”, необхідно пройти реєстрацію та опитування, в ході якого розповісти про свої харчові звички та відношення до певних продуктів.

Результат опитування формується за допомогою алгоритму, який визначає вподобання конкретної людини те, що Foodqu! Rk називає індивідуальністю. 

Існує п’ять категорій, які визначають індивідуальність споживача: натураліст, пристрасник, автор, ентузіаст та охоронець. 

Після реєстрації та проходження опитування користувач отримує доступ до платформи, щоб поділитися своїми результатами та комунікувати з іншими учасниками спільноти: обмінюватися рецептами, рекомендувати ресторани тощо.  

Наразі платформа приймає користувачів для раннього доступу на fooqu! Rk.com.

Засновники стартапу говорять, що за допомогою цього інструменту можна буде зібрати за одним столом людей з найрізноманітнішими харчовими вподобаннями, і кожен з них буде задоволений своєю вечерею.

Так само, як кожна страва складається з унікальних інгредієнтів, їжа на велику компанію теж

“Всі ми унікальні. Трохи інші, трохи складніші, трохи незвичніші. Особливо що стосується їжі. Але як, і що б ви не їли, ви можете знайти однодумців”, йдеться на сайті проєкту.

Концепція Foodqu! Rk сформульована засновником і генеральним директором Крістін Барклай. Вона базується на її особистій “подорожі” у світі їжі. Зараз Крістін вегетаріанка, та як ніхто інша знається на харчових обмеженнях вподобаннях.

Джерела: Foodqu! Rk, The Spoon

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

Конструктори для шеф-кухарів: стартап доставляє до дверей прості набори для випічки складних десертів

Just Bake пропонує набори для випічки простих та якісних кондитерських виробів, які доставляє прямо до дверей. Всі інгредієнти виміряні...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів. У компанії говорять, що 71% людей готові платити більше за...

Український бренд РябChick (Chick&Go) став переможцем престижної премії World Food Innovation Awards у Лондоні

25 березня у Лондоні на виставці The International Food & Drink Event (IFE) відбулось оголошення переможців однієї з найпрестижніших...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Може вас зацікавити

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та...

Вибір редактора
В продовження теми