Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Виробник курятини компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) поглиблює співпрацю з ресторанним бізнесом, прагнучи наблизитись до споживача.

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz Ukraine, придбавши близько 20% компанії. Контроль за Foodz залишився у засновників — Дениса та Яни Кривенків. Суму угоди не розголошують.

Foodz з початку минулого року розвиває в Києві мережу онлайн-ресторанів. Проєкт власники ресторану запустили спочатку у вигляді «пілоту», потім – цілої мережі. Загалом залучили $2 млн інвестицій.

Зараз у Foodz покриває практично весь Київ, а під її управлінням знаходяться 12 ресторанних брендів: Greenbar Cafe, «Супчик Салатик», «Шанхайський Кіт», Chackmak Doner, PokeOke тощо. Замовити їжу можна через Glovo та Bolt Food.

Як розповідає Дмитро Зозуля, радник голови правління МХП, в рамках співпраці з Foodz вони провели два раунди інвестиції.

«Спочатку переконались, що бізнес-модель працює. Далі відслідковували ріст кількості замовлень та провели другий транш фінансування», — ділиться він.

Виробник курятини бачить чималий потенціал бізнесу в форматі dark kitchen та вірить в його перспективи в Україні. Тому виступає не тільки як інвестор, але й стратегічний партнер, який ділиться власною експертизою у питаннях падальшого розвитку.

В рамках співпраці обидві компанії планують розвиватися швидшими темпами та розширювати мережу віртуальних ресторанів в інших містах країни.

«Наш фокус зараз зосереджений на зростанні клієнтської бази та кількості замовлень, налаштуванні системи поставок та вдосконаленні ІТ-інфраструктури», — зазначив Денис Кривенко, генеральний директор Foodz Ukraine.

Нагадаємо, раніше МХП відкрила для себе формат вуличної їжі, розпочавши продажі «здорової» шаурми та нагетсів.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену, без ГМО, буде представлена ​​в жовтні 2022 року. Зараз у...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Burger King поклала у сендвічі рослинні котлети від гіганта веганського ринку

Цей крок відбувся після нещодавнього запуску двох додаткових пунктів меню Impossible Burger: Impossible King і Southwest Bacon Impossible Whopper.Burger...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна...

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

Вибір редактора
В продовження теми