Компанія GFS отримала національну бізнес-премію Private Label 2021 в номінації «Інновація року».

Те, що відзнака дісталась саме їм, в компанії пояснюють просто — це закономірна робота протягом шести років.

GFS спеціалізується на виготовленні продукції у форматі «ready meal» — тобто, порційної їжі в упаковці, яка вже готова до вживання. Компанія працює у цій галузі з 2015 року та фактично є її засновником. За цей час компанія створила власну лінійку інноваційних продуктів та створила низку комплексних рішень для потенційних партнерів. Сьогодні компанія працює в п’яти категоріях — перші та другі порційні страви, різні види сандвічів, хлібобулочні вироби, порційні десерти та напої.

Премію компанія отримала за співпрацю із заправними станціями WOG та магазинами КОЛО. Про здобутки, інновації та плани на майбутнє ми поговорили із директором компанії GFS Сергієм Чепцем та Борисом Шестопаловим – її засновником.


Сергій Чепець, директор компанії GFS

Сергій Чепець, директор компанії GFS

Розкажіть про принципи своєї роботи?

GFS — багато хто, розшифровує як «global food system», але в цій абревіатурі приховано набагато більше понять. Ми пропонуємо нашим партнерам та клієнтам сприймати цю абревіатуру як «genius fast simple», що значить — «геніально, швидко, просто». Це головне позиціонування нашої роботи, наших продуктів  та наших взаємовідносин з партнерами.

Нашу абревіатуру треба сприймати як «genius fast simple», що значить — «геніально, швидко, просто»

А в чому ваша унікальність?

Наша компанія інноваційна, ми одні з перших запропонували ринку України продукти під назвою «ready meal». Це порційна запакована їжа — заморожена чи охолоджена — але однаково якісна, без шкідливих складових. Крім цього наші продукти мають подовжений термін придатності, що досягається нічим іншим як тільки спеціальним пакуванням. І, нарешті, наша їжа йде відразу із столовими приборами та серветками — отже готова для споживання.

Стосовно ваших продуктів — вони йдуть під вашим брендом чи це якісь колаборації?

Наші продукти високої якості й тому мають усі необхідні європейські сертифікати. Такий рівень якості дозволяє нашим партнерам замовляти у нас виробництво їжі під своїми брендами. Майже все, що ви купуєте на заправках WOG — суп, бургер або ж чизкейк — це все виробляємо ми. Наша місія годувати людей якісною, смачною, корисною їжею та звільняти час на головне — реалізацію життєвого потенціалу. Наша унікальність у тому, що ми разом з партнерами обираємо який саме продукт чи продукти ми будемо виготовляти. Враховується все — від смаку та вигляду до пакування та логістики.

Борис Шестопалов, засновник компанії GFS

Борис Шестопалов, засновник компанії GFS

Як взагалі з’явилася ідея такої компанії?

В 2014 році ми з партнерами придумали цей проект через зростаючу потребу в подібних продуктах. Наприклад, попит на такі продукти був у лоукост-авіакомпанії, у літаках яких перестали видавати їжу, а почали її продавати. Також їжею у такому форматі зацікавились АЗС, де вирішили разом із пальним продавати ще інші товари. І от ми спочатку почали виробляти сандвічі в упаковці — це був наш старт. Всі інші позиції додались вже пізніше.

Наскільки унікальні ваші інновації?

Наші інновації — це поєднання технологій. Я не можу сказати, що все це ми винайшли перші — ні — але багато чого ми узяли в інших галузях. Наприклад, ми використовуємо шокову заморозку ягід для наших чаїв. Саме таку заморозку азотом використовують для охолодження металів у металургії, але в харчовій промисловості ми це зробили перші. А під час пакування ми використовуємо газомодифіковане середовище — це теж до нас ніхто не робив.

Наші інновації — це поєднання технологій. багато чого ми узяли в інших галузях

А в чому складнощі в роботі?

Готова їжа досі потребує популяризації та просунення. Бо більшість людей досі вважає, що така їжа шкідлива. Начебто це все один й той самий «фаст фуд», у якому безліч барвників, хімії та інших некорисних речей. Але, насправді, треба дивитися хто є виробником таких продуктів та взагалі на рівень виробництва. Той самий бургер може бути цілком корисним — з корисних та свіжих продуктів. Точно не гірше, ніж вдома. Ми намагаємося запропонувати нашим користувачам саме такі продукти — якісні та корисні.

Готова їжа досі потребує популяризації та просунення

А в чому ваші сильні сторони?

Ми не стільки робимо їжу, скільки пропонуємо готове рішення для наших партнерів. Ми можемо зробити продукт «під ключ». Виглядає це так — потенційний партнер приходить до нас зі своєю  ідеєю. Ми розробляємо все  — від складу, смакових та харчові якостей продукту до його зовнішнього вигляду так функції пакування. Ми дбаємо про транспортування та логістику. Отже пропонуємо партнеру комплексне рішення, а не тільки виготовлення самого продукту. Це дуже кропіткий процес — адже ми маємо дійти згоди зі своїми партнерами та задовільнити попит їхніх споживачів. Але коли це виходить і наш продукт подобається — це неймовірне відчуття.

Ми можемо зробити продукт для партнерів «під ключ»

Чому ваші продукти такі популярні?

Прискорення ритму життя, підвищення вартості життя, бажання витрачати час на самореалізацію, а не на приготування їжі. Це зараз основний тренд. Ще один тренд — люди багато часу витрачають у дорозі. Тому потребують зручно спакованої їжі, яку можна вжити в машині чи недалеко від неї, і рухатись далі. Люди хочуть витрачати менше часу на очікування їжі в ресторані.  А ще зараз люди хочуть точно знати, що саме вони їдять. Який склад продукту, скільки там калорій, білків та вуглеводів. Таке можливо тільки у спакованому продукті. Тому зараз наші продукти стають все більш та більше популярними.

У кінці вересня GFS виводить на ринок України новий продукт  – натуральні ягідні чаї під брендом YoGoDa. В компанії впевнені — це не остання її новація, яка здивує ринок України.

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бренд холодного чаю створив розслабляючий напій з канабісом

Лінійка чаїв з канабісом дебютувала у Канаді наприкінці 2022 року. Перший продукт – чорний чай з лимоном та канабісом...

Ні луски, ні хвоста. Рослинна риба припливла до України

Зі стрімким ростом популярності продуктів на рослинній основі, споживачі хочуть ще більше альтернатив. Так для задоволення споживчого попиту компанія...

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру. EFISHient успішно розробила клітинну...

Може вас зацікавити

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які...

Вибір редактора
В продовження теми