Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Американська компанія UPSIDE Foods, одна з найперших у сфері вирощування м’яса, завершила будівництво заводу з виробництва культивованого м’яса та морепродуктів.

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого м’яса» для пересічного громадянина.

Завод розрахований на «виробництво будь-яких видів м’яса, птиці та морепродуктів» у подрібненому або цільному вигляді.

UPSIDE Foods має на об’єкті виготовлені на замовлення запатентовані культиватори, які здатні виробляти «понад 22,6 т готової продукції» з майбутньою потужністю близько 2 тис. т (понад 400 тис. фунтів) на рік.

Як і інші компанії, що займаються вирощуванням м’яса, UPSIDE використовує клітини тварин для культивування у біореакторах.

Проте основна увага наразі зосереджена на розробці курячого аналога з використанням клітин курей, які збираються без фактичного забою птахів.

Компанія використовуватиме виробничі потужності для подальшого розширення бізнесу, включаючи розробку нових продуктів і процесів.

Поки що UPSIDE Foods зосереджена на ринку США та очікує дозвіл регуляторних органів на продаж свого культивованого м’яса, втім, сподівається його отримати вже до кінця року.

А тим часом інші виробники лабораторного м’яса не пасуть задніх і розширюють своє виробництво. Так, каліфорнійці New Age Meats закрили раунд фінансування у розмірі $25 млн, які планують пустити на будівництво пілотного заводу.

Джерело: Green Queen

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит на веганську їжу в країні. Згідно досліджень аналітиків, продажі альтернативного...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети,...

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю та Африки. Раніше такі білки практично не застосовувались через особливості...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність у доданому цукрі, а також отримують більше дефіцитних поживних речовин...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Може вас зацікавити

Якщо припече. Створена самонагрівальна банка для кави

Щоб активувати процес нагрівання, необхідно покрутити дно банки і...

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у...

Вибір редактора
В продовження теми