Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Американська компанія CP Kelco, що має виробничі потужності по всьому світу, зокрема, у США, Європі та Китаї, знайшла спосіб здешевити рослинне молоко, створивши розчин гелланової камеді під брендом KELCOGEL DFA Gellan Gum.

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає балансування вмісту мікроелементів.

Крім того, напої включають камедь рожкового дерева як додатковий текстуруючий інгредієнт, щоб забезпечити в’язкість та інші органолептичні показники, яких споживачі очікують від молока.

KELCOGEL DFA Gellan Gum, остання інновація CP Kelco, допомагає і забезпечити бажану в’язкість суспензії, і отримати ті ж відчуття у ротовій порожнині, що і від вживання молока.

А заодно – допомогти виробникам нетваринного молока скоротити список інгредієнтів.

«Оскільки споживчий попит на альтернативні напої з рослинних молочних продуктів продовжує зростати, пропозиція та ціни на камедь рожкового дерева лишаються нестабільними в усьому світі. Наша нова геллановая камедь KELCOGEL DFA служить перевіреним альтернативним рішенням для заміни або зменшення обсягу камеді рожкового дерева в рецептурах таких напоїв», — сказав Шоу Гілмер, старший директор стратегічної платформи у CP Kelco.

З новим сортом гелланової камеді розробники альтернативного молока спростять його склад та знизять загальну вартість виробництва без шкоди для якості.

До слова, KELCOGEL Gellan Gum була вперше відкрита CP Kelco ще 40 років тому як бактеріальна культура у ставку з ліліями. Сьогодні гелланову камедь виробляють шляхом ферментації, і вона продовжує вдосконалюватися в технологічних інноваціях.

Раніше NEWFOOD.MEDIA повідомляв що інноваційний стартап задля екології хоче замінити молоко від мільйонів корів на лабораторне.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних інгредієнтів, щоб створити альтернативу каві «без вирубки лісів».  Це уже друга...

Продано перший мільйон порцій «мікробного» морозива. Наступний — сир

Brave Robot був запущений минулого року як перший бренд The Urgent Company, і з тих пір компанія додала до...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з...

Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же розкішний смак, але є доступною альтернативою звичному делікатесу, говорять у...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того...

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші...

Вибір редактора
В продовження теми