Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині процесу залучення $320 млн, що зробить стартап найціннішим у своєму сегменті.

Очікується, що до інвестиційного раунду приєднаються Tyson Foods і ADM, які уже фінансували Future Meat на початку цього року. Tyson Foods постачає продукцію мережам ресторанів KFC, Taco Bell, McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Walmart та Kroger. 

Зібрані гроші спрямовуються на виробництво культивованого м’яса в США.

Заснована в 2018 році, ізраїльська Future Meat на початку 2021 р. домовилася про партнерство з Nestlé. Тепер компанія прагне розширити свій потенціал і виробництво. 

У лютому інвестиційний раунд серії B приніс Future Meat $27 млн. Після завершення поточного раунду серії С вартість компанії складе $600 млн.

З моменту заснування Future Meat була зосереджена на зниженні витрат на виробництво культивованого м’яса. Востаннє компанія оголосила, що досягла собівартості у розмірі  $7,50 за порцію лабораторної курятини, що все більше наближає її до паритету цін з традиційним м’ясом. 

Своєю чергою, це дає можливість розгорнути повноцінне виробництво. Хоча регуляторного схвалення продажу такого продукту в США ще не надано.

Future Meat уже відкрила повноцінний завод неподалік свого головного офісу в Реховоті. Це ознаменувало важливий момент для сектору культивованого м’яса як першого промислового виробничого підприємства такого роду. 

Здатний створювати 5000 гамбургерів на день, він готовий до отримання дозволу та запуску. 

Пробуючи отримати схвалення в США, зараз Future Meat планує створити подібне виробництво. Поки невідомо, де буде базуватися сам завод.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі клітинного сільського господарства Азії на сьогоднішній день.Топовий інвестор стартапу —...

У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6% щорічно, свідчить новий звіт ResearchAndMarkets.До 2029 року у світі виготовлятиметься...

Андрій Зінчук: «Після нас майже всі виробники приправ, що маскувалися під екобренди, прибрали зі складу глутамат та ароматизатори»

Здається, що історія компанії Андрія Зінчука типова для багатьох українських компаній, які стали першовідкривачами ринків у 90-х та нульових:...

Інноваційна розробка робить смажені страви більш хрусткими та зменшує на 50% кількість жиру для приготування

«InnoBLQ — це мікробар’єрне покриття, яке наноситься на страви в клярі, панірування та смажені продукти. Воно збільшує вихід їжі...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Стартап із Кембриджа створить промислові біореактори для вирощування «лабораторного» м’яса

Генеральний директор стартапу Джек Рейд вважає, що існуючі зараз...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Вибір редактора
В продовження теми