«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

Переможцями щорічної премії «Продукт року» 2022 в галузі безм’ясних та рослинних продуктів стали котлети Quorn ChiQin та сир Daiya.

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі. Вона служить еталоном для прогнозування головних інтересів і тенденцій на наступний рік», — пояснює консалтингова компанія Kantar, один з партнерів премії.

Результати були визначені методом національного опитування 40 тис. американців

Крильця та котлети ChiQin від британської альт-білкової компанії Quorn з’явились у магазинах США минулого року.

Продукти Quorn, виготовлені з грибного мікопротеїну таким чином, що відтворюють смак справжньої смаженої курки з хрусткою паніровкою та м’ясною текстурою.

Виробник альт-м’яса також відкрив сучасний центр кулінарного розвитку в Далласі, штат Техас, з наміром стати світовим лідером в галузі альт-курятини.

Переможець серед рослинних сирів, який вже тривалий час є лідером сегменту в США — Daiya, також активно продовжує розвивати свій бренд. У його асортименті — кілька видів чеддеру, сир з травами та альфредо.

У січні Daiya оголосили про партнерство з Hyundai Green Food, щоб доставити безмолочну лінійку продуктів до Південної Кореї.

Рослинні сири не містять сої, молочних продуктів, яєць, арахісу та деревних горіхів (крім кокосового), проте на вигляд і смак нагадують справжній сир.

Обидва бренди, що стали призерами в номінації «Продукт року», відображають постійно зростаючий ентузіазм споживачів до інновацій у сегменті рослинних альтернатив.

Джерело: Vegconomist, Daiya

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник вітамінів винайшов смужки, що позбавляють втоми та насичують організм «літнім вітаміном»

Невеликі розчинні смужки Sleep+ та D3 Sunshine Support призначені для покращення якості сну, загального самопочуття та імунітету відповідно.Хоча вітамін...

Американці створили перші грибні жуйки, які покращують імунітет і концентрують увагу

Жуйки виготовлені з розробленої компанією суміші Mycomatrix, що включає екстракти грибів рейші, кордицепсу, хвоста індички, левової гриви та майтаке.Mycomatrix...

Виробник чіпсів з канабісом з першої ж спроби отримав мільйони інвестицій

Початковий раунд пройшов під керівництвом Casa Verde Capital, компанії венчурного капіталу, яка зосереджена на індустрії канабісу.TSUMo Snacks пропонує широкий...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12 унцій містять 5 міліграмів ТГК у формі олії. Напої були...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Група підприємців збирає інвестиції на суперфуд, який готували ще племена майя

Група мексиканських підприємців шукає підтримки на Kickstarter для виготовлення...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

Вибір редактора
В продовження теми