Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

Настільний прилад ColdSnap, який готує морозиво, маргариту та холодні кавові напої менш ніж за дві хвилини, отримав на CES 2021 в США нагороду за інновації. Експерти ринку називають його справжнім дивом у приготуванні холодних частувань.

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів у світі. Саме CES є місцем дебюту новаторських технологій – від відеомагнітофона в 1970 році до першого Xbox в 2001 та останніх розробок у сфері віртуальної реальності у 2021-му.

Метью Фонте, автор гаджету з приготування морозива та генеральний директор ColdSnap, говорить, що насправді авторка ідеї – його дочка.

Щоразу, читаючи дітям перед сном, Фонте просив їх придумати ідею для нового винаходу. Одного вечора в 2018 р. дочка запропонувала створити машину, яка б готувала порцію морозива одним натисканням кнопки. Тоді Фонте сказав їй, що не думає, що таке можливо, і пояснив, чому.

«Іноді доводиться ставити відро в морозилку на кілька годин. І це буде лише один смак морозива. Як мінімум, потрібно зачекати 40-50 хвилин, щоб десерт замерз», – сказав він тоді.

Проте пізніше поспілкувався з колегами. І зрозумів – якщо існують машини, які заморожують півтори кварти морозива за 40 хвилин, то, ймовірно, одну порцію, вони б заморозили швидше.

Озброївшись знаннями, інженер за освітою, Фонте почав працювати з 3D-друком деталей у своєму гаражі та будувати прототипи. 

Зараз його гаджет дійсно в змозі готувати готувати морозиво зі спеціальних капсул одним натисканням кнопки. Ба більше – він готує алкогольні коктейлі, кавові напої, заморожений йогурт, смузі та багато іншого.

Сьогодні, через чотири роки, у його команді більше 40 співробітників. Найближчим часом вони планують створити щонайменше сотню нових машин, а в 2023 році приступити до більш ширшого завоювання ринку.

Нагадаємо, раніше японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати.

Джерела: CNN, ColdSnap

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's закрив раунд фінансування серії В на суму $23 млн.У раунді...

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький...

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу.Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів, та можуть використовуватися до кави замість вершків чи звичайного тваринного...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство...

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's...

Вибір редактора
В продовження теми