VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Модернізація, foodtech та експорт — це три фактори, які стали причиною створення у Вінниці першого промислового кластера для харчової галузі VOLIA.

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій галузі. Резиденти парку отримають менторську допомогу керівної команди парку від етапу розробки прототипу нового продукту до его серійного виробництва та експорту. Також учасники проєкту зможуть скористатися компетенціями інших резидентів парку. Наприклад, виробники харчів зможуть у парку знайти поставників сучасного пакування або домовитися про транспортування своєї продукції у резидентів VOLIA, які займаються логістикою. Ініціатором створення у Вінниці фудтек кластеру VOLIA стала компанія U PARKS, засновниками якої є професіонали у харчовому бізнесі.

Опанувати теорію та практику новітнього харчового виробництва резидентам парку допомагатиме команда професіоналів. В управлінську команду компанії U PARKS, яка керуватиме парком, увійшли: такі успішні галузеві бізнесмени як акціонер компаній HD Group та GFS Борис Шестопалов та засновник брендів ЕПІ КУР та ЕПІ ХЕПІ, акціонер Володимир-Волинської птахофабрики Алекс Коваленко. Зорієнтуватися у світових трендах резидентам допоможуть стратег та футуролог, СЕО Advanter Group Андрій Длігач і Валерій Кирилко, генеральний директор компанії IMC, яка спеціалізується на розвитку індустріальних парків.

Сергій Моргунов, міський голова Вінниці (ліворуч) та Валерій Кирилко, генеральний директор компанії IMC (праворуч)

«Внаслідок податкових преференцій та синергії усіх резидентів операційна ефективність учасників парку суттєво підвищиться навіть без створення додаткової інфраструктури, — каже Борис Шестопалов. — Високий рівень такої ефективності є вкрай необхідним, коли ти виходиш на зовнішні ринки, де місцеві виробники користуються всебічною підтримкою урядів своїх країн».

Борис Шестопалов, акціонер компаній HD Group та GFS

Разом з тим, синергія індустріального парку може стати локомотивом розвитку не тільки цілої галузі, але й України загалом. Поява нових продуктів, відкриття нових ринків, конкурентність українських виробників — це все зумовить зростання експортного потенціалу усіє країни.

«Внаслідок податкових преференцій та синергії усіх резидентів операційна ефективність учасників парку суттєво підвищиться навіть без створення додаткової інфраструктури», — Борис Шестопалов

«Одна справа — експортувати аграрну сировину, а інша — це експорт продукції глибокого перероблювання. По-перше, це розвантаження логістичних каналів: ми переробляємо сировину поруч з її походженням і веземо менший обсяг. По-друге,  ми створюємо в нашій економіці більшу додану вартість і отримуємо більше надходжень в країну. На цьому і на нових технологіях треба сфокусуватися», — впевнений Алекс Коваленко.

Алекс Коваленко, засновник брендів ЕПІ КУР та ЕПІ ХЕПІ, акціонер Володимир-Волинської птахофабрики (у центрі)

Для міста прописки індустріального парку VOLIA — Вінниці — поява потужного промислового парку стане інструментом створення нових робочих місць. Окрім того, це дасть можливість підприємствам, які переїхали до Вінниці із зони активних бойових дій адаптуватися та відновити роботу. У Вінницькій міськраді повідомляють, що влітку кількість релокованих підприємств у Вінниці зросла до 30, а підприємців, що переїхали – до 38. Основними сферами, в яких вони працюють є енергетична, харчова промисловості та ІТ.

«Одна справа — експортувати аграрну сировину, а інша — це експорт продукції глибокого перероблювання. По-перше, це розвантаження логістичних каналів. По-друге,  ми створюємо в нашій економіці більшу додану вартість», — впевнений Алекс Коваленко.

«Промислові парки спрощують можливості для релокації, а також запуску нових підприємств. А додаткові стимули, які отримують резиденти у результаті нещодавніх змін у законодавстві, цьому сприятимуть. Працююче виробництво, робочі місця – це те, що потрібно нашій громаді й Україні прямо зараз», — резюмує Сергій Моргунов, міський голова Вінниці.

YOGODA — одна з останніх розробок компанії GFS — натуральний ягідний чай без додавання цукру.

«Промислові парки спрощують можливості для релокації, а також запуску нових підприємств», — резюмує Сергій Моргунов, міський голова Вінниці.

У наступних публікаціях ми розповімо про те, які саме переваги отримають резиденти індустріального парку VOLIA та які українські продукти можуть стати бестселерами на зовнішніх ринках вже зараз.

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами

В основі кави — якісна органічна арабіка, вирощена в Гондурасі, гриби Чага та гриби Левова Грива.Два нових види кави...

Walmart, Nestlé, Tesco та Mondelēz залучають рекордні інвестиції, щоб зробити рослинну їжу дешевшою та смачнішою

FAIRR — це спільна мережа інвесторів, яка об’єднує активи під управлінням харчових гігантів вартістю $68 трильйонів доларів. Серед компаній-учасників...

Створили жуйки для покращення роботи мозку. Вони м’які та желеподібні

Виробникк харчових добавок Vitux спільно з корпорацією Amway розробили желеподібну м’яку жуйку ConCordix для покращення здоров’я мозку дітей та...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Очевидно, що з пандемією ринок доставки їжі (готової або для самостійного приготування) просто вибухнув, і показав неймовірні темпи зростання....

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі»...

Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які...

Вибір редактора
В продовження теми