Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Амстердамський Dutch Weed Burger, який пропонує альтернативні морепродукти, збагачені водоростями та мікроводоростями, обіцяє «заколот в індустрії швидкого харчування». Мета компанії – показати політикам, корпораціям, фермерам і споживачам новий підхід до створення їжі.

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У 2021 році вона була придбана компанією LIVEKINDLY, місія якої – зробити рослинний спосіб життя новою нормою.

Продуктовий портфель Dutch Weed Burger можна придбати в Інтернеті, в потужних мережах супермаркетів Jumbo та Albert Heijn, скуштувати в 200 ресторанах по всій території Нідерландів та на численних фестивалях.

Зараз компанія оголосила про плани вийти на ринок Великобританії, а згодом – продавати бургери в Нью-Йорку та Каліфорнії.

Гамбургери Dutch Weed Burger дійсно унікальні. Основа страви – котлета, збагачена білками водоростей та мікроводоростей. 

Марк Кулс розповідає, що водорості вирощують локально в Нідерландах. У одному з національних парків розміщено дві ферми, з якими налагоджена співпраця з моменту створення бізнесу.

“Морські водорості ростуть у екологічному місці, де дійсно чиста вода. Вони отримують усі поживні речовини з моря, коли настає приплив”, – розповідає засновник компанії.   

Для того, щоб зробити веганство мейнстрімом, ми завжди прагнемо включати його в меню ресторанів, говорить Марк Кулс

Бургери подаються з різними начинками. Засновник рекомендує спробувати з кімчі. 

“У нас є власні соуси Dutch Weed Burger, це дійсно добре працює. Мені також подобаються смажені гриби – королівські вешенки дуже добре підходять до бургеру, як і карамелізована цибуля на грилі”, – ділиться він.

Найближчим часом він збирається приготувати десятирічний гамбургер – із гострим соусом із морських водоростей/гуаве та ананасом на грилі. 

Нагадаємо, стартап Pipedream Labs планує створити підземний Hyperloop для доставки бургерів.

Джерела: Dutch Weed Burger, Vegconomist

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато пива. Ми дуже цього чекаємо і відкладаємо сорти на той...

8 найкращих веганських протеїнових порошків

Якщо ви хочете перекусити на ходу або швидко відновити енергію після тренування, є багато різноманітних білкових порошків на рослинній...

Burger King поклала у сендвічі рослинні котлети від гіганта веганського ринку

Цей крок відбувся після нещодавнього запуску двох додаткових пунктів меню Impossible Burger: Impossible King і Southwest Bacon Impossible Whopper.Burger...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Може вас зацікавити

Безос та Ді Капріо допомогли виробнику культивованого лосося зібрати рекордні інвестиції

Найбільший в історії раунд фінансування очолив Л. Каттерон. Серед...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Вибір редактора
В продовження теми