«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

Участю в проєкті вже зацікавилися промислові підприємства та логістичні компанії

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними парками — активно нарощує свої активи. 8 серпня між компанією та Яворівської районною державною адміністрацією (Львівська область) було укладено угоду про те, що «Юпаркс» шукатиме та розміщатиме підприємства харчової галузі у Яворівському індустріальному парку.

Також керівна компанія має залучати фінансування від приватних та державних джерел, супроводжувати проєктування та будівництво, а затим і керувати парком. Ключовими блоками в індустріальному парку стануть адміністративний (офіси, сервісні об’єкти та R&D лабораторії), великий логістичний хаб та підприємства переробної промисловості.

Чому стати резидентом індустріального вигідно?

Перевагами для резидентів Яворівського індустріального парку стануть чисельні преференції та пільги, що закріплені у законодавстві. Зокрема, учасники парку в передбачених випадках зможуть отримати компенсацію відсоткових ставок за кредитами, компенсацію витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж тощо.

Митними преференціями стане звільнення від сплати мита під час імпорту устаткування, обладнання та компонентів, що не виробляються в Україні, та що ввозяться керівними компаніями індустріальних парків для облаштування парків.

У податковому аспекті резиденти індустріальних парків звільняються від імпортного податку на додану вартість операцій із ввезення учасниками індустріальних парків на митну територію України нового устаткування. Також учасники парку на 10 років отримують право не сплачувати податок на прибуток. Це далеко не вичерпний перелік пільг та преференції, які прописані у Законі України «Про індустріальні парки».

Управлінська команда компанії «Юпаркс»

Зі слів директора «Юпаркс» Валерія Кирилко, Яворівським індустріальним парком вже зацікавилися промислові підприємства та логістичні компанії. Всі вони мають інноваційну складову та експортну орієнтацію у своїй роботі.

«Це унікальне місце, майже на кордоні з Польщею (перехід Грушів в 3 км від ділянки), з великими можливостями та відносною безпекою, — каже Валерій Кирилко. — Всі необхідні мережі поряд, трудовий ресурс в достатній кількості. Повністю побудований та відкритий парк зможе забезпечити роботою майже 2000 місцевих мешканців та вимушено переміщених осіб».

«Це унікальне місце, майже на кордоні з Польщею, з великими можливостями та відносною безпекою, — каже Валерій Кирилко

Одним зі стратегічних планів компанії є створення транскордонного україно-польського індустріального парку. Фахівці вже вивчають таку можливість, яка пришвидшить інтеграцію українських виробників у світову економіку.

У центрі екосистеми

Це вже другий індустріальний парк для фудтеку, який планує розвивати «Юпаркс». Наприкінці липня компанія уклала угоду з міською владою Вінниці про створення першого індустріального парку для новітньої харчової промисловості. Угода передбачає залучення інвестицій для організації агропромислового кластера на базі Вінницького індустріального парку. Це розширить можливості для нових виробництв, релокованих підприємств та активізує ділову активність в України під час війни.

Усі фудтек-парки є частиною екосистеми для гравців харчового ринку України VOLIA. Проєкт вперше презентували на Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано.

Проєкт вперше презентували на Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбулася у швейцарському місті Лугано

VOLIA передбачає запуск трьох індустріальних парків, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів, а також запровадженням системи навчання, технологічної інноваційної кухні, бізнес-акселераторів тощо.

Більше дізнатися про VOLIA можна тут

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку Основними...

Снікерс по-українськи: українські шокоснеки виготовляють з какао та меду

Солодкі плитки містять лише три інгредієнти — власне мед, терті какао-боби та какао-масло.У деякі вироби додають начинки з сушених...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. Зараз...

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Фуа-гра із цвілі, грибів та сої: світові компанії створюють інноваційні рецепти делікатесу

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із печінки гусей або качок, які піддавалися надмірному вигодовуванню шляхом введення...

Може вас зацікавити

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Вибір редактора
В продовження теми