Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Компанія «GreenGo», яка створила перший в Україні стейк на рослинній основі — GreenBeefSteak, — продовжує відкривати для споживачів світ унікальної альтернативної іжі.

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні та хрусткі рослинні креветки, а також розробила кальмари, лосось та тунець.

Рослинні креветки – абсолютна новинка на ринку України. Вони мають натуральний смак та ніжну текстуру

Богдана Леонова, co-founder «GreenGo»

Богдана Леонова, co-founder «GreenGo», розповідає, що все почалось у 2019 році з ідеї про створення рослинних альтернатив на українському ринку. В 2021-му компанія представила першу розробку – GreenBeef – соковиті бургерні рослинні котлети

«Після створення котлети GreenBeef ми зайнялися розробкою нових рослинних альтернатив. Так у нас в асортименті з’явилася рослинна риба та унікальний стейк», – ділиться вона.

Ми пишаємося тим, що створили перші в Україні аналоги рибних котлет у хрусткій паніровці

А сенсаційний GreenBeefSteak є особливою гордістю «GreenGo».

GreenBeefSteak

«Реакція споживачів на рослинний стейк була приголомшлива, ніхто не очікував такої новинки від українського виробника, бо ми звикли, що інноваційні продукти приходять із-за кордону», – згадує Богдана Леонова.

Зараз GreenBeefSteak захоплені не тільки вегани, а й затяті м’ясники. Компанія називає продукт своїм бестселером.

Як з’явилася «GreenGo»

Цікавість «GreenGo» до простору альтернативної їжі підкріплена загальносвітовими трендами. За оцінками аналітиків, глобальний ринок рослинних протеїнів найближчим часом очікувано має перетнути позначку у $10 млрд. Інвестори звертають увагу на вибуховий ріст категорії, тим паче що альтернативні продукти не лише є більш здоровою їжею, але й мають менший екологічний слід порівняно з м’ясними продуктами.

Рослинний лосось та тунець

Виробництво м’яса, яєць та молока вимагає величезної кількості природних ресурсів, в тому числі, використання значних площ сільськогосподарських угідь, для того, щоб отримати прибуток. У той час, як 83% с/г угідь відведено під тваринництво, воно забезпечує тільки 15% їжі у перерахунку на калорії, отримані від її споживання. Для порівняння, виробництво рослинних альтернатив потребує на 47% менше землі. 

Також на тваринництво доводиться від 22 до 33% світового споживання води. 

«Переключившись на більш рослинну дієту, ми могли б знизити використання угідь з 4 до 1 млрд гектарів та скоротити споживання прісної води на 50%», – вважають у «GreenGo».

Споживання рослинних альтернатив могло б зекономити для планети 14 трильйонів галонів води

Якраз розуміння, наскільки життєдіяльність людства впливає на екологію та майбутнє, привело засновників до ідеї створення «GreenGo», ділиться Богдана Леонова. 

«Перше, що спало на думку – «Як ми можемо застосувати концепцію свідомого споживання для продуктів харчування?». Ми маємо великий досвід у різних галузях харчової промисловості, тому це і стало поштовхом для створення саме продуктів на рослинній основі», – розповідає вона. 

Їжа для всіх

Місія «GreenGo» – популяризувати рослинні продукти серед споживачів, зробити їх різноманітними, мегасмачними та доступними для кожного, – незалежно від харчових ідеологій.

Креветки GreenGo

Секрет продуктів компанії – рослинні жири та білки, натуральні барвники та веганські ароматизатори. А також багато роботи перед виведенням інновацій на ринок. 

Щоб створити перший стейк, команда провела тисячі годин роботи над продуктом

GreenBeefSteak унікальний не тільки для українського споживача, а й для всього світу. Альтернатив справжньому цільному шматку м’яса майже не існує

Рослинна альтернатива вражає схожістю з яловичиною. GreenBeefSteak зовні має таку ж натуральну «мармуровість», як і стейки тваринного походження. У компанії розповідають, що необхідного зовнішнього вигляду та смакових якостей продукту вдалося досягти завдяки збалансованому поєднанню якісних рослинних інгредієнтів, унікальної технології та європейського досвіду.

До складу рослинного стейку входить питна вода, соєвий білок, кукурудзяний крохмаль, пшеничний білок, соняшникова та кокосова олії, харчова сіль, емульгатор целюлозна камідь, харчові волокна, дріжджовий екстракт, декстроза, рідка карамель, ферментований рис, лимонна кислота та веганський ароматизатор смаженого м’яса. Натурального яскравого кольору альтернативним продуктам надає буряковий бетанін. 

Нові проєкти

Зараз «GreenGo» має невеликий виробничий завод у Києві та відпрацьовану технологію створення інноваційних продуктів. Виробничі потужності здатні виготовляти до 500 кг альтернатив м’ясу та рибі, а також 10000 кг тофу на місяць.

Рослинні кальмари

Головним пріоритетом команди є допомога країні, тому «GreenGo» готує масштабний міжнародний проєкт зі збору донатів для наших захисників-веганів. 

І нарешті – інноваційна компанія сконцентрована на запуску всієї лінійки рослинної риби.

«Маємо надію, що саме наші GG-продукти змінять ринок рослинних альтернатив», – додала Богдана Леонова

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”, як його колись назвав засновник бренду, буде продаватися у роздрібних...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122 тис. торгових точках та пунктах громадського харчування у більш ніж...

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення режиму доповненої реальності для користувачів.Тепер користувачі платформи можуть вчитися готувати...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Фуа-гра із цвілі, грибів та сої: світові компанії створюють інноваційні рецепти делікатесу

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із печінки гусей або качок, які піддавалися надмірному вигодовуванню шляхом введення...

Може вас зацікавити

Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Як розповів NEWFOOD.MEDIA Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії,...

Вибір редактора
В продовження теми