Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

Канадський виробник культивованого м’яса Cult Food Science у співпраці з сінгапурським виробником культивованих морепродуктів Umami Bioworks створили бренд інноваційних кормів для домашніх тварин Marina Cat.

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан (розробка Umami) і запатентований культивований інгредієнт Bmmune від Cult, який є сумішшю харчових дріжджів і ферментованих інгредієнтів.

Umami Bioworks (раніше відомий як Umami Meats) є лідером у сегменті культивованих морепродуктів. Компанія уже дебютувала культивованими рибними фрикадельками та котлетами і філе морського окуня.

Cult Food Science також є свого роду піонером ринку харчових технологій, у інвестпортфелі якої знаходяться Eat Just та MeliBio. В Umami канадська компанія інвестувала задля того, щоб досягти зниження витрат на ринку культивованих морепродуктів. 

Їх спільна розробка Marina Cat являє собою високобілковий та низькокалорійний корм для котів, сворений на основі культивованих морепродуктів. Розробники називають це «першим у своєму роді ласощами, які сприяють когнітивній функції кота завдяки високому вмісту жирних кислот омега 3, 6 і 9».

Продукт стане широко доступним у 2024 році

«Моє бачення майбутнього полягає в тому, що нам більше не доведеться забивати інших тварин, щоб прогодувати наших котів», – сказав Джошуа Ерретт, віце-президент Cult. 

До слова, ринок кормів для домашніх тварин оцінюється в $144 млрд. Очікується, що він щорічно зростатиме на 5,3% до 2028 р. 

Корми із культивованої сировини на сьогодні є дуже нішевим сегментом, хоча і перспективним. Дослідження говорять, що якби котів та собак виділити в окрему групу, то вони б стали п’ятою “нацією” у світі за рівнем споживання м’яса. 

Нагадаємо, раніше корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. У проєкт клалися навіть знаменитості.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона...

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях McDonald’s відвідувачам запропонують чашки, які можна використовувати безліч разів.Пілотне партнерство...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі компанія Dragontail Systems, що займається ресторанними технологіями та співпрацює з...

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу.Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.Варто зазначити,...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Може вас зацікавити

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна...

Вибір редактора
В продовження теми