П’ять найкорисніших овочів для зміцнення імунітету

Імунна система кожної людини – це захисний бар’єр для організму, який знешкоджує будь-яку потенційну загрозу – інфекції, шкідливі мікроби, віруси, чужорідні мікроорганізми, що проникають всередину. Імунітет представляє собою надскладну ієрархію із більш ніж 10 видів клітин та 400 типів рецепторів. Його робота нерозривно пов’язана і регулюється нервовою системою, ендокринною та складається з основних та периферійних внутрішніх органів. Імунітет, як і весь людський організм, потребує регулярної підтримки, живлення і зміцнення.

Способи зміцнення імунітету

Ефективними методами для покращення імунітету є загартовування, здорове харчування, заняття спортом і різноманітні фізичні навантаження, дотримання правил гігієни. Детальніше розглянемо, що треба їсти, які продукти вживати у збільшеній кількості, щоб протистояти вірусам та хворобам.
Не новина, що людина – це те, що вона їсть. Тому в щоденний раціон як дорослих, так і дітей необхідно включати ті продукти рослинного і тваринного походження, які зміцнюють імунітет. І головне – їх треба вживати у сирому вигляді. Засвоєння термічно необроблених продуктів принесе найбільшу користь для організму.

Овочі, що покращують роботу імунної системи

Усі овочі корисні й мають набір певних вітамінів та мікроелементів.
Овочі, які займають п’ять найвищих позицій у списку найкорисніших продуктів.

  1. Червоний солодкий перець – невичерпне джерело вітаміну С. Тут його навіть більше, ніж в цитрусах. Крім того, болгарський перець багатий вітамінами групи В: В1, В2, В9, Р, РР та каротином. Не обрізайте перець навколо плодоніжки – там міститься найбільша концентрація корисних речовин.
  2. Часник – має незамінний для організму мікроелемент селен, нестача якого дуже відзначається на роботі імунної системи. Калій, кальцій, йод, фосфор, марганець, вітаміни групи В, С – великий список вітамінів. Для організму він надає бактерицидну та протигрибкову дію. Потрібно зважати, що його не слід споживати у надмірній кількості. Часник досить гострий, тому може пошкодити слизову оболонку шлунка та органів травлення.
  3. Помідори складаються з великої кількості каротиноїдів, містять вітаміни В, С та фолієву кислоту. Як і всі овочі червоного кольору, помідори багаті на клітковину, калій, фосфор, кальцій, цинк. Діють на організм як антиоксиданти.
  4. Морква – це овоч-рекордсмен за кількістю вітаміну А, який відповідає за зір. Морква збагачує наш організм вітамінами В, С, Е, К, магнієм, кальцієм, калієм, натрієм, цинком, залізом, глюкозою, фруктозою.
  5. Броколі. Недарма її вводять як перший прикорм для малюків. Вона містить клітковину, калій, марганець, йод, фолієву кислоту, вітаміни А, С. Броколі має в собі кальцію більше, ніж в молоці. Її регулярне вживання здатне покращити роботу серця, травної системи, нормалізує усі процеси росту і розвитку в організмі. Найкраще засвоюється організмом разом із жирами.

Потрібно пам’ятати, що найкориснішими будуть лише свіжі овочі, овочі гарної якості та ті, які зберігаються правильно. Овочі найкраще зберігати сухими й немитими у холодильнику. Для цього розраховані нижчі висувні піддони з температурою 8-10 градусів. При нижчій температурі овочі можуть псуватися. Не заповнюйте такі контейнери доверху – відсутність достатньої циркуляції повітря прискорить процеси гниття. Кожен вид овочів треба зберігати окремо один від одного. Часник краще зберігати у мішечках із тканини у кухонних коморах – він не любить занадто низької температури у холодильнику.

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами...

Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні засоби), які працюють на останній милі доставки, до 2027 року...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.Варто зазначити,...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

Може вас зацікавити

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну...

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями...

Вибір редактора
В продовження теми