Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

Швейцарський виробник інгредієнтів Mibelle Biochemistry отримав схвалення Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA) на біомасу клітинної культури плодів яблук PhytoCellTech Md Nu. Це – новий харчовий інгредієнт, який можна використовувати як добавку для протидії старінню.

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже Торстен Гроте, керівник відділу харчових продуктів та здоров’я Mibelle.

Для розробки нового продукту Mibelle використала швейцарський сорт яблук Uttwiler Spätlauber. Він обраний через унікальну здатність до тривалого зберігання. Протягом всієї зими шкірка яблук навіть не морщиться. 

«Це яблуко зберігається кілька місяців без усадки шкірки. Навіть після снігопаду воно лишається свіжим на деревах. Схоже, що сорт має деякі специфічні властивості, що сповільнюють старіння плодів порівняно з іншими, комерційними сортами яблук», — розповідає Гроте.

До речі, дерева Uttwiler Spätlauber знаходяться в списку збереження швейцарського фонду ProSpecieRara як такі, що перебувають під загрозою зникнення.

Технологи розповідають, що для створення клітинної культури потрібен лише маленький шматочок яблука. Це звучить легко, але знадобилося кілька років, щоб налагодити комерційну стабільну виробничу лінію інноваційного продукту.

Перші дослідження показують, що винахід може дійсно підвищити життєздатність клітин шкіри, що може призвести до покращення її щільності та пружності.

Для розмноження диференційовані клітини яблука культивують у рідкому середовищі. Середовище містить сахарозу, вітаміни, мінерали, мікроелементи та два синтетичних аналоги рослинних гормонів, бензиламінопурин та 2,4-дихлорфеноксіоцтову кислоту. Основними компонентами отриманої яблучної біомаси є вуглеводи, в тому числі полісахариди, та білки. Також у складі є жирні та органічні кислоти.

Нагадаємо, раніше українська компанія створила альтернативу м’яса, що гальмує старіння. Основний інгредієнт – коноплі.

Джерело

Написати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

В результаті вийшов «Cakie» — гібрид торта та печива. Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до екологічності та здорового способу життя. Використання органічних продуктів не лише...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Може вас зацікавити

Українська гастролавка варить лавандову каву, аналогів якої немає у світі

Українська лавка локальних продуктів DeCoupaGe «DCG coffee» створює авторську...

Вибір редактора
В продовження теми